748. Verhaal van Rene van de Veen deel 13

Reactie plaatsen

Reacties

Rene' van der Veen
7 jaar geleden

Frans. Ik kan ook wel vergeten of niet vergeten. Dat klopt de grote speelzaal onder de groepsleider Br Theobertus werd overgeplaatst naar de oude drukkerij. En dan hebben de groepsleider Br Theocritus en Br Theodorus overgenomen in grote speelzaal en kleine speelzaal bleef nog hetzelfde. En grote jongenseetzaal die door Br Throcritus groepsleider heeft overgenomen. En de oud-leerlingen van hun eetzaal werd overgeplaatst naar de boven Oud-leerlingen speelzaal en die werd door Br Theodorus groepsleider heeft overgenomen en kleine jongenseetzaal bleef nog hetzelfde de groepsleider Br Hildemar. Zo de verdeelde jongens in 4 groepen die zo voorlopig op het instituut blijven zolang tot het nieuwe gebouw geheel komt gereed.

Frans van Rijn
7 jaar geleden

Rene' Je schreef dat rond 1870 de grote eetzaal naar de oude drukkerij werd verplaatst, maar je hebt vergeten te schrijven dat ook de grote speelzaal naar de oude drukkerij werd verplaatst. Daar konden de grote jongens zich vermaken en ook het eten nuttigen. Bij de begrafenis van Mgr. J. van Overbeek heb ik dat vernomen en gezien en heb ook daar wat genuttigd. Hoe het verder ging met de grote speelzaal, dat weet ik niet, maar het is wel verdeeld tussen de grote jongens en de middel grote jongens van de jongensafdeling. die jongens gebruikten de grote eetzaal. De kleine jongens verbleven in de oude kinderzaal en kleine eetzaal..

Rene' van der Veen.
7 jaar geleden

Gekeken uit mijn boek die er op staat over de overplaatsting van de Grote jongens eetzaal naar de andere plaats waar de drukkerij stond in rond 1970, toen de verdeling van de groepsleiders van de jongens zijn Broeders Theobertus, Theocritus, Theodorus en Hildenmar.ik heb hieronder geschreven in 1962 dat klopt ook niet dus in 1970. En later werd de overgenomen van Br Theobertus aan HeerTibosch de maatschappelijk werker van IVD als de groepsleider van grote jongens.

Rene' van der Veen
7 jaar geleden

Frans. Och je hebt wel gelijk dat ik wel fout heb gemaakt over de porselein bordjes die zo pas nog later toen Mhr v Eijndhoven voor de directeurschap was begonnen. Misschien dacht ik dat de grote jongenseetzaal werd overgeplaatst naar de plaats waar het vroeger de drukkerij was dat wel alles veranderd toen ik met Paula, zoontje en babij in 1962 daar zijn geweest en de gezamelijk met Br Theobertus aan de tafel het avondmaal hebben gegeten. Zeg Frans dat klopt voor jou was te vroeg geboren dat ik ook erg vaak heb gezegd. Bedankt voor het duidelijk overleg.

Frans van Rijn
7 jaar geleden

Rene, leuk dat je bijna alles beschreven heb, maar ik moet wel eerlijk zeggen dat sommige schriftjes niet kloppen. Ik kwam in het jaar 1939 in het I.v.D. en ging er weer uit in het jaar 1951. In de twaalf jaar dat ik daar was heb ik altijd uit eeb aluminium bordje gegeten (ook de zuurkool) en ook uit een aluminium kopje.
Je schreef dat in die tijd dat wij een porselein bordje en ook zo een kopje kregen, dat is helemaal niet waar. Ik hoorde pas dat in het jaar toen Mgr. J. van Eijndhoven kwam alles werd veranderd, dus borden en kopjes en ook het eten werd veranderd. Nou wij zijn tevroeg geboren.

Maak een Gratis Website met JouwWeb